image
Image

Kontaktinfo

Bunadsnemnda i HUL
Mølnhushaugen 39
8802 Sandnessjøen
karinjness@gmail.com


Om oss

Bunadsnemnda i Hålogaland ungdomslag har som oppgave å ivareta Nordlandsbunaden for kvinner. Vi skal hjelpe til slik at bunader som blir laget i dag er i samsvar med den bunaden som ble godkjent på årsmøtet i Hålogaland ungdomsomslag i 1928.

image

Personene bak

Bunadsnemda for Nordlandsbunaden er valgt av Hålogaland ungdomslag og består av: Leder Karin-Johanne Ness, styremedlem Heidi Havstein, Astrid Ulriksen og en representant fra Nordland husflidslag, Inger Larsen.

image


Vår oppgave

Vi skal påse at farger, broderi og fasong er den samme som originalen. Vi skal også informere om bruk og stell av bunaden, og godkjenne kursleder som aktivt kan formidle broderi og søm kunnskapene videre til de som ønsker å sy sin egen bunad.

Kvalitetssikring

Bunadsnemnda har et nært og godt samarbeid med 6 utsalg som selger Nordlandsbunader etter våre kriterier. Ved kjøp av bunader hos dem, vil du være sikker på at du får en Nordlandsbunad som er laget av stoff med riktig farge og kvalitet. Bunaden har broderi ut fra originalt mønster, og det ferdige plagget har et snitt som passer personen som skal bruke bunaden.